The Impacters
To work overview

De Groene Garage

Band op Spanning is een oer-groen bedrijf. En de naam voor de transformatie naar De Groene Garage. Het is in 2004 opgericht door Laurens Drogendijk en een voorbeeld voor veel ondernemers in duurzame mobiliteit. De Groene Garage heeft een belangrijk issue tot core-green-business ontwikkeld: autobanden oppompen. Als enige op de wereld hebben zij De Slimme Bandenpomp ontwikkeld die wél jouw banden op de juiste spanning brengt. En dat is op zichzelf een gigantisch belangrijk feit met grote positieve klimaatresultaten tot gevolg.

SDG | 9 | 13
Met liefde voor natuur, in actie voor klimaat

The assignment

De samenwerking met The Impacters is ideaal. Wij geloven in samenwerking. Open en eerlijk, geven en nemen. Samen werken aan de impact die zo hard nodig is. En dat gebeurt met De Groene Garage. De uitdaging was helder: het bedrijf succesvoller maken én minder afhankelijk van de grillen van de markt. En zo hebben we samen een missie geformuleerd: op weg naar 2.500 Slimme Bandenpompen voor 200.000 ton CO2-reductie. Zo. Ga d’r maar aan staan. 

Our approach

In de Discover fase met verschillende analyses was duidelijk dat zowel inhoud als stijl van de communicatie niet past bij de tijdsgeest en behoeften van klanten. Ook de naam ‘Band op Spanning’ verklaarde onvoldoende de positieve klimaatactie waar het bedrijf voor staat. Mooi dat auto’s zuiniger, veiliger en minder belastend rijden met goed opgepompte banden, belangrijker dat onze lokale natuur zich kan herstellen en ontwikkelen. Het werk van The Impacters heeft tot een totale metamorfose geleid van design én narratief.

Our approach

Brand strategy

Met archetypisch merkpositioneren als leidraad hebben we met verschillende werksessies en discussie

Resultaat op SDG’s

SDG 9. Industry, innovation and infrastructure

SDG 13. Climate action

Let's act now
together!

Go impact
Join now!