TOMO sustainable department store
De mode wereld staat in de top 3 van meest vervuilende industrieën op de planeet. Productiemethoden zijn grondstof intensief, werkomstandigheden ronduit slecht, uitbuiting van mensen is een norm en verspilling van hele collectief de normaalste zaak van de wereld. Veel ondernemers zien de mode wereld als een enorme kans voor integrale positieve impact. Ook Marjan Haselhoff, een ervaren ondernemer die een plan heeft voor een duurzaam modewarenhuis. Zij vroeg The Impacters om hulp bij de realisatie daarvan.
Sustainable
department store
Our approach
Een winkel bouwen doe je niet zomaar. Retail is voor iedereen uitdagend. En al helemaal voor een circulair, inclusief en duurzaam concept. The Impacters hebben zich gericht op het fundament van TOMO met ontwikkeling purpose, merkstrategie, naamcreatie én brand design. Daarnaast zijn wij onderdeel geweest van het basisteam dat o.a. business modellering heeft ontwikkeld.
What we did
Na verkenning van verschillende concepten, is de keuze gevallen op de naam ‘TOMO’ als afgeleide van het toekomstbeeld ‘tomorrow’. Het positieve beeld dat er voor altijd een morgen moet zijn is de leidende gedachte voor het creatief concept. Gekozen is voor een stijl die past bij de high-end collectie-keuze van TOMO én de wens om de consument een winkel te bieden waar je schaamteloos kunt genieten van mooie mode die altijd 100% duurzaam, inclusief of circulair is. Mooier wordt het niet…
SDG 1. No poverty
SDG 5. Gender equality
SDG 8. Decent work and economic growth
SDG 12. Responsible consumption and production
SDG 13. Climate action
Helaas is TOMO een half jaar na opening failliet gegaan. Ook dat gebeurt in de harde realiteit van het bouwen aan de circulaire economie. Nieuwe verdienmodellen zijn uiterst kwetsbaar en verdienen de support van ons allemaal!
View more projects
Let's act now
together!
Go impactJoin now!